De început

Dragi cititori,

Bine ați venit pe blogul meu! Numele meu este Alexandru Lazăr, profesia mea este avocatura, iar pasiunea mea, dreptul. Sunt avocat și profesor de luni până vineri și pasionat de drept întotdeauna. În următoarele rânduri voi explica pe scurt ce puteți găsi pe acest blog.
Bineînțeles ca orice persoană este bine venită pe această pagină, doar dreptul ne afectează pe toți în toate aspectele vieții noastre chiar fară să ne dăm seama. Cu toate acestea, este bine de știut că cititorii predilecți vor fi, pe de o parte, oamenii de afaceri, cărora sper să le ofer informații interesante despre teme juridice din aria business law și, pe de alta parte, colegii de profesie cu ajutorul cărora sper să creez un forum deschis în care să schimbăm păreri și cunoștințe juridice.
Temele pe care le puteți găsi aici se împart în două categorii: (i) aspecte juridice ale investițiilor în România și Spania realizate de persoane fizice sau juridice stabilite în orice teritoriu, ori investiții în orice alt loc din lume realizate de către investitori stabiliți în Spania sau România; și (ii) teme juridice generale (drept privat internațional, mergers & aquisitions, drept comercial, corporate compliance; dreptul concurenței, protecția datelor, comerț electronic și dreptul societăților, printre altele).
Perspectiva cu care vor fi tratate temele de mai sus va fi una inovatoare și diferită față de răspunsurile date până acum. Motoul meu atât pe acest blog, cât și în viața mea profesională, este “legal outside the box”. Încerc întoteauna să gândesc în afara frontierelor obișnuitei.
Cum este vorba de un forum deschis, accept cu entuziasm propuneri de teme de interes. De asemenea, vom avea și invitați speciali care vor scrie periodic articole.
În spiritul moto-ului nostru “legal outside the box” și cu scopul de a da publicitate soluțiilor inovatoare oferite în cadrul unei profesii conservatoare și tradiționale precum avocatura, la sfârșitul anului 2016 vom oferi un premiu soluției juridice cele mai inovatoare adoptate în 2016. De acceea vă invităm să ne trimiteți un mail detaliat cu o soluție inovatoare pe care ați adoptat-o pentru a vă lua în considerare pentru acest premiu. Detalii cu privire la premiu vor urma în lunile următoare.
Vă doresc lectura plăcuta!
Alexandru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s